Als je er toch in de buurt bent …

Wij hebben tijdens ons verblijf in Botswana en Namibië ook even een uitstapje gemaakt naar Zimbabwe om daar de Victoria watervallen te bezoeken. Het ligt redelijk in de buurt van het vier landenpunt; Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia en vanuit Kasana (‘stad’ met luchthaven in het noorden van Botswana naast het Chobe National Park) is het ongeveer een uur en een kwartier rijden naar de Victoria watervallen.
Verder hadden wij ook begrepen dat het ‘droge’ seizoen de beste tijd is om de watervallen goed te kunnen zien. In het ‘regen’ seizoen zijn de watervallen in nevel gehuld door het vele water wat naar beneden valt en dat je lopend over het pad langs de watervallen erg nat wordt. In het ‘droge’ seizoen valt er minder water naar beneden en kan je op de meeste ‘view points’ droog van de watervallen genieten.


Nog even de feitjes;
De Victoria watervallen zijn de breedste watervallen van Afrika. De Victoria watervallen bestaan eigenlijk uit vijf watervallen. Vier watervallen liggen in Zimbabwe: The Devil’s Cataract, Main Falls, Rainbow Falls en Horseshoe Falls. The Eastern Cataract ligt in Zambia. Zij vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Per minuut valt er in het ‘regen’ seizoen ongeveer 500 miljoen liter water over de rotswand.
Ze zijn gelegen in de Zambezi, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe.