We gaan weer op safari

We gaan weer op ‘safari’. Elke reis is voor ons bijzonder omdat we graag iets, voor ons, unieks in de reis willen hebben. Is het niet om bepaalde dieren te kunnen zien dan is het wel de omgeving of soort reis of vervoermiddel. Deze keer is het een klein beetje de dieren maar des te meer het vervoermiddel.
Oh, wat was het lastig kiezen tussen twee reisvoorstellen waarbij bepaalde dieren en vervoermiddel voor ons uniek en bijzonder waren. We hadden een fantastisch reisvoorstel van Rama Tours (www.ramatours.nl) naar Kalimantan (Borneo) in Indonesië en een fantastisch reisvoorstel van Van Bommel Safari’s naar het Chobe National Park in Botswana met Tusk Photo en Pangolin Photo.
In Kalimantan (jungle van het Indonesische deel van Borneo) zouden we op zoek gaan naar de orang oetang, neusapen, rode langoeren, honing beren, nevelpanters, mantaroggen, rifhaaien en nog veel meer dieren. De reis door de jungle zouden we met een zogeheten “klotok” (rivierboot) gaan maken.
Maar we hebben gekozen voor een reis over de Chobe River met een zogenoemde ‘houseboat’ en daarna aansluitend een verblijf in een lodge van Pangolin aan de Chobe River om ’s morgens gamedrives met een ‘4×4′ en ’s middags met een boot te gaan maken. We zullen op zoek gaan naar de nijlpaarden, wadende olifanten, leeuwen, buffels, Afrikaanse visarenden en natuurlijk nog meer dieren die vaak naar de rivier komen om te waden en of te drinken.
Hieronder een paar foto’s om een beetje een indruk te krijgen.Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Brendon Cremer (Tusk Photo fotograaf en host) tijdens eerdere Tusk Photo Chobe River Safari’s. Bron: www.tuskphoto.com
Hier kan je het Tusk Photo Chobe River Safari promotiefilmpje bekijken (https://youtu.be/gWA1o8vBF_0)
Hier kan je het promotiefilmpje van de Pangolin Voyager Houseboat (https://youtu.be/eMo_qjJULcw) bekijken.