Eindeloze landschappen en eindeloze vergezichten

In Swakopmund hebben we de kans gekregen om wat bijzondere dieren te kunnen zien en te kunnen fotograferen. We zijn op plekken geweest die je niet in de standaard reisfolders zal tegenkomen.
MenM-7331
Tusk Photo heeft de beste gidsen ingehuurd om voor ons de dieren te vinden en laten zien en te kunnen fotograferen.
MenM-5383
Nadat we de auto’s weer volgegooid hebben met brandstof en de banden weer op de juiste ‘asfalt spanning’ gebracht hebben zijn we in colonne op weg gegaan naar Etosha National Park. Onderweg nog even gestopt voor wat versnaperingen zoals; nootjes, chips, bier en frisdrank voor tussendoor op en of bij de ‘kamer’ op het terrasje en flessen wijn voor bij het diner (in Namibië is het toegestaan je meegebrachte wijn in een restaurant te nuttige).
In Etosha aangekomen eerst de formaliteiten bij de gate afgehandeld en vervolgens de bandenspanning weer aangepast voor de ‘dirtroads’ (tussen de 1 en 1,5 bar is het beste voor ‘onverharde wegen / paden’). Bij het eerste restkamp voor ons al meteen een honingdas gespot. Helaas deze niet kunnen fotograferen maar dat werd snel goedgemaakt. Er was namelijk een honingdassenhol vlakbij de drinkplaats in het kamp. We hebben de honingdas uitvoerig kunnen aanschouwen en fotograferen. Ze liepen op een gegeven moment zelfs tussen onze benen door.
MenM-6284
Verder hebben we in het Etosha National Park de secretarisvogel, zwarte neushoorn, jakhals en nog veel meer dieren mogen en kunnen aanschouwen. Er liepen op een gegeven moment in het tweede restcamp zelfs jakhalzen tussen de ‘kamers’ door.
MenM-8340
MenM-7736
MenM-8943
MenM-7719
Verder hebben we ’s avonds de zwarte neushoorn, olifanten en giraffen bij de drinkplaats gezien en gefotografeerd.
MenM-9166
MenM-9159
In het volgende verhaaltje alles over N/a’an ku sê Wildlife Sanctuary and Lodge en zullen we aan de hand van een paar foto’s uitleggen hoe deze en met welke apparatuur deze gemaakt zijn.
Tot het volgende verhaaltje.