En het wordt … Namibië

Zuid-Afrika is prachtig en een fantastische vakantiebestemming en zeker als je van natuur en wildlife houdt. Voor ons geeft de fotografie dan nog een extra dimensie aan de ervaring. Elke reis door Zuid-Afrika is weer een fantastische ervaring geweest en bij terugkomst hebben we weer veel te veel ideeën voor onze volgende reis. We willen dan ook zo graag terug om weer lekker te genieten van de natuur en wildlife. Daarom nemen we bij thuiskomst altijd heel snel contact op met Jos en Yvette van Bommel (van Bommel safari’s) om te kijken wat er mogelijk is voor een volgende reis. Zo ook na onze laatste reis. We hadden bij Jos en Yvette aangegeven, dat gezien onze fantastische ervaringen met de wildlife fotografen Brendon Cremer en Villers Steyn van ODP Safaris (nu Tusk Photo), dat we graag onze volgende reis zeker weer met wildlife fotografen van ODP Safaris op reis wilde gaan. Onder het genot van een hapje en drankje hebben Jos en Yvette een paar mooie reizen voorgesteld waaronder Botswana en Namibië. Botswana werd volgens Mariëlle een iets te avontuurlijke onderneming. We zouden delen met een heeeeeel klein vliegtuigje reizen (volgens Mariëlle veeeel te klein). Mensen die Mariëlle kennen weten genoeg …
Namibië was een betere optie. Voor ons ook weer eens wat anders.
namibie_101
De reis door Namibië wordt begeleid door twee fotografen van Tusk Photo (voorheen ODP Safaris). Zo de planning er nu uit ziet zullen dat wildlifefotografen; Ben Cranke en Wim van den Heever zijn. Ben Cranke en Wim van den Heever hebben meerdere internationale prijzen gewonnen met hun ‘nature and wildlife’ foto’s. Wim van den Heever heeft dit jaar voor de derde maal gewonnen bij de “BBC Wildlife Photographer of the year” verkiezingen (2015 in de categorie: Placing, 2013 in de categorie: Runner-Up en 2011 in de categorie: Highly Commended).
Namibië wordt een reis met allerlei nieuwe elementen zoals door de woestijn en over het strand rijden met een 4×4. Sterrenhemel en op zee pelikanen fotograferen.
namibie_025
Als we geluk hebben kunnen we walvissen en of dolfijnen spotten en misschien zelfs wel fotograferen. Ze zouden wel in de periode dat wij er zijn voor de kust moeten zitten (misschien te ver op zee maar hopelijk dichterbij de kust).
Wim van den Heever heeft een promofilmpje voor deze reis gemaakt en deze kun je op YouTube bekijken. klik hier om direct naar het filmpje te gaan of zoek op YouTube naar “Tusk Photo – Namibia Landscapes & Wildlife Safari”
Veel kijkplezier.
namibie_009
Alle foto’s in dit bericht zijn door Wim van den Heever gemaakt en meer foto’s en een beschrijving van de reis kun je vinden op de website van Tusk Photo (voorheen: ODP Safaris)
PS;
De website van M & M fotografie is vernieuwd. De website is helemaal opnieuw “gebouwd”. Kijk snel op www.mnmfotografie.nl en bekijk snel het album “Zuid-Afrika” binnenkort zullen we meer albums gaan toevoegen.