N/a’an ku sê Lodge and Wildlife Sanctuary

Voor ons was N/a’an ku sê Lodge and Wildlife Sanctuary een rustmoment voor we aan de ‘Tusk Photo – landscape and wildlife’ door Namibië begonnen en voordat we terugreis vanuit Namibië naar huis aanvingen. Eigenlijk deden we hiermee N/a’an ku sê veel en veel tekort. N/a’an ku sê is namelijk een prachtige lodge met leuke en bijzondere ‘excursie’ mogelijkheden. We hebben hier tussen de beerbavianen gelopen en gezeten.
MenM-9535
De vele vrijwilligers van N/a’an ku sê begeleiden je en houden de bavianen op ‘gepaste’ afstand als je dat aangeeft.
De bavianen die bij N/a’an ku sê verblijven zijn verweesde of verwonde bavianen die niet meer in het wild voor zichzelf kunnen zorgen. Ze lopen dagelijks met de vrijwilligers en eventuele gasten van de lodge door een groot omheind gebied.
MenM-9589
Verder hebben we ook de caracal van N/a’an ku sê ontmoet. Deze caracal is als ‘kitten’ bij N/a’an ku sê gebracht en daar met de fles grootgebracht. Deze caracal wordt door de vrijwilligers verzorgd omdat ze niet meer in het wild vrijgelaten kan worden.
MenM-9377
Na de ontmoetingen met de beerbavianen en caracal helaas afscheid moeten nemen van Namibië op de luchthaven van Windhoek voor de vlucht naar Johannesburg en daarvandaan door naar huis.
In het volgende berichtje ‘The making of …’ gaan we uitleggen hoe een aantal foto’s gemaakt zijn en welke ‘randapparatuur’ we daarbij gebruikt hebben.