Zand, stof, wijn en Amarula

Na de bijzondere kans om de zonsopkomst in Deadvlei met de dode bomen ‘witte grond’ en ‘goudgele duinen’ te mogen meemaken en te fotograferen (Tusk Photo had ontheffing geregeld om voor zonsopkomst door het Namib-Naukluft Park Sossusvlei te mogen rijden naar Deadvlei) stond een helikoptervlucht op het programma. Na de kennismaking met de piloot en bespreking van onze ‘fotowensen’ en uitgebreide veiligheidsinstructies op naar de helikopter. In de helikopter even oefenen met de camera’s (één camera met groothoeklens en één met telelens) en dan de lucht in. Best spannend zo zonder deuren op 400 meter boven de grond 200 km/u vliegen. Over de duinen naar de kust en daar proberen de kolonie zeeleeuwen te vinden. Na eerst de Oryxen gefotografeerd te hebben hebben we ook een jakhals in de duinen kunnen fotograferen.
MenM-4710
En dan is onze 20ste trouwdag aangebroken. Voor het diner heeft Mariëlle een aantal flessen wijn besteld om samen met de Tusk Photo-groep onze trouwdag te vieren.
Tusk Photo had op zijn beurt een fantastische taart als toetje geregeld.
Na Sossus Dune Lodge op naar de pelikanen, kameleons, sidewinders, hoornadders en nog veeel meer dieren. Voor de volgende fase van onze reis gaan we meer op zoek naar de dieren in plaats van de weidse Namibische landschappen.
MenM-6138

MenM-4535
De reis naar Swakopmund gaat voorspoedig en in Swakopmund hebben we eindelijk de mogelijkheid om wat kleding en de auto te laten wassen. In en om Swakopmund op zoek naar de Chamaeleo namaquensis (Eng.: Namaqua Chameleon), hoornadder (geen Engelse naam voor gevonden), Bitis peringueyi (Eng.: Peringuey’s desert, side-winding adder of Namib dwarf sand-adder) en Meroles anchietae (Eng.: Shovel-Snouted Lizard).
MenM-6942MenM-5374

MenM-3337

MenM-3678
We hebben zelfs het geluk gehad om de dolfijnen te spotten. Verder in en rond Swakopmund weer fantastisch dingen beleefd.
MenM-6556

MenM-5739

MenM-5888
Dit voor het volgende verhaaltje met daarin ook onze kennismaking met honingdassen, zwarte neushoorns, hele grote kuddes olifanten en zebra’s.
Tot het volgende verhaaltje.