Dag Leopard Mountain, hallo Ghost Mountain Inn

Gistermiddag kon ik weer mee met de game drive. Onze missie was het vinden de cheeta, die ze in het noorden van het reservaat gespot hadden. Ondanks vele pogingen van onze gids Alden hebben we de cheeta niet kunnen vinden. Na een korte stop inclusief drankjes en hapjes waren we toch een soort van teleurgesteld. Oké, we hadden neushoorns, en enorme olifant en prachtige impala’s, nyala’s, waterbokken en kudu’s gezien, maar je raakt toch een soort van verwend. Maar die teleurstelling was helemaal onterecht. Na onze stop zijn we naar het zuiden van het reservaat gereden en kwamen daar in korte tijd drie leeuwen, een jakhals, een chivetkat en twee bushbaby’s tegen. Dat is het mooie van de game drives, je weet nooit wat je tegen gaat komen en wordt keer op keer verrast.

Tijdens ons vorige bezoek aan Leopard Mountain werden we tijdens een avond game drive verrast door een tafeltje midden in de wildernis waarop lampjes stonden en champagne. Dit was omdat een stelletje in onze auto zich die dag verloofd hadden. Gisteravond werden we wederom verrast door lichtjes die in de bomen hingen en daarnaast hing…….. een wijnkoeler met champagne. Een stelletje in onze auto was een paar dagen daarvoor getrouwd. Mochten we ooit nog een keer naar Leopard Mountain gaan dan zal het vast een grote teleurstelling zijn als we geen champagne in de wildernis kunnen drinken.

Vanmorgen was onze missie wederom: de cheeta’s vinden. Maar helaas, ook dit keer lieten ze zich niet zien. Daarom onze zoektocht maar gestaakt om een groep van 5 leeuwen te vinden. Ze hebben het onze gids Alden heel moeilijk gemaakt, maar uiteindelijk had hij een plek gevonden waar ze recht op ons afkwamen. Het is dan heel dubbel, je wilt ze heel graag van dichtbij bewonderen, maar als ze dan uiteindelijk op je af komen en je op nog geen meter afstand van de auto voorbij lopen, dan houd je toch wel even je adem in. Want dan zie je pas echt hoe groot en krachtig ze zijn. Maar net als met zoveel beesten leken ze totaal geen interesse in ons te hebben en gingen ze gewoon door met waar ze mee bezig waren.

Na wederom een uitgebreid ontbijt hebben we afscheid genomen van onze medereizigers in de auto en zijn we op weg gegaan naar Ghost Mountain Inn. Een zeer korte reis, omdat het nog geen 35 km vanaf Leopard Mountain ligt. Na aankomst hier even kort contact gehad met onze gids voor de komende dagen, Brendon. Hij gaat ons de komende dagen meenemen naar Zimanga. Hij heeft de komende dagen geen andere gasten die voor Zimanga geboekt hebben dus hebben we een privé gids. Vandaag hebben we een soort van relaxte dag (mag zo lekker een hot stone massage ondergaan, echt heel naar). Morgen moeten we echter weer vroeg op pad, Brendon komt ons al om 5:20 ophalen. Maar we weten zeker dat het zeer de moeite waard zal zijn.