De laatste dag in Zimanga

Vanmorgen in alle vroegte weer opgehaald door Brendon. De missie van vandaag was om de cheeta te vinden. Maar zoals zo vaak op game drive hebben de dieren zelf een hele andere missie. Was de cheeta al een paar dagen in hetzelfde gebied, vandaag was hij daar niet te vinden. We hebben een tijdje rondgereden, maar Brendon kon het signaal niet oppikken.

Omdat we uiterlijk 8:30 terug wilde zijn in Ghost Mountain Inn (we hadden ruim 6 uur rijden voor de boeg) was onze tijd beperkt en konden we niet het hele gebied afzoeken. Tijdens de zoektocht naar de cheeta ving Brendon opeens wel het signaal van het luipaard op. Het ging om een vrouwtje met twee welpjes. Op een bepaald moment waren ze nog geen 30 meter van ons verwijderd, maar door hun perfecte camouflage konden we ze niet zien. Daarna werd het signaal snel minder, ze liepen voor ons weg. Omdat de welpjes geen negatieve associatie met de wagen mogen krijgen kon Brendon niets anders doen dat de zoektocht staken. Erg jammer natuurlijk, maar ook dat hoort bij de game drive.

Tijdens onze game drive bij Leopard Mountain hadden we de eerste dagen Themba als gids. Als de mensen in de auto vroegen om een bepaald dier te zoeken was zijn antwoord steevast: that could be a problem, animals have legs, they can move. En zo is het natuurlijk ook. Een reserve is geen dierentuin.


Tijdens onze zoektocht naar de cheeta en de luipaarden kwamen we wel 2 jakhalzen tegen. Brendon had deze het afgelopen jaar slechts 5 keer gezien, dus het was heel bijzonder dat we ze troffen. En voor ons eigenlijk nog veel unieker dan de cheeta en het luipaard, want deze soort jakhals hadden we nog nooit gezien.

Ook zijn we prachtige neushoorns tegen gekomen en hebben we bij een meer een grote groep giraffen zien drinken. Natuurlijk hadden we vanmorgen graag de cheeta of het luipaard gevonden, maar ook dit waren fantastische ervaringen.

Daarnaast heeft Brendon ons gegarandeerd dat we bij onze volgende bestemming, Elephant Plains, meer dan genoeg luipaarden te zien krijgen. Dus we hebben de luxe dat we nog een kans hebben om ze te spotten.


Nu zijn we voor een nachtje in Rissington Inn in Hazyview, zodat we morgen rustig de tijd hebben om naar Elephant Plains te rijden. Dit lijkt op een landhuis en ligt midden in een groot bos. Onze kamer is een gigantische tuinvilla met een buitendouche. Ontzettend leuk.

En morgen kunnen we zelfs een soort van uitslapen!!!! We hoeven pas rond 9 uur op pad.

Op naar Elephant Plains.