Leopard Mountain

Na een gezellige laatste game drive in Rhino Ridge zijn we woensdag aangekomen bij Leopard Mountain.  Hemelsbreed maar een kleine 50 km vanaf Rhino Ridge. Maar omdat we eerst het nationale park Hluwhluwe uit moesten en ook nog een stuk door het Rhino Zululand Reserve moesten om bij Leopard Mountain te komen zijn we toch best wel weer een tijdje onderweg geweest.

De manager van Leopard Mountain herkende ons direct van de vorige keer. Dat zal wel komen omdat we tijdens ons eerdere bezoek hier de lichten van de auto aan hadden laten staan waardoor het voltallige personeel ons heeft geholpen om de auto aan de praat te krijgen.

Ondanks de geringe afstand tot NP Hluwhluwe zijn de vegetatie en dieren weer heel anders in dit park. Konden we in NP Hluwhluwe geen Kudu vinden, hier kom je ze voortdurend tegen. Tijdens onze eerste game drive hier hebben we dan ook weer hele andere dieren gezien.

Helaas ben ik woensdagochtend opgestaan met een heel dik, rood en branderig oog. Gisteren gebeurde hetzelfde met mijn andere oog. Omdat het heel snel erger werd heeft een van de managers van Leopard Mountain, Matt, de dokter voor me gebeld. En ondanks dat we hier weer in de middle of nowhere zitten hebben we toch gebruik kunnen maken van de moderne technologie. Matt (inmiddels omgedoopt tot dokter Matt) heeft via whats app foto’s van mijn ogen doorgestuurd naar de dokter. Vervolgens heeft de dokter mij gebeld en heeft hij na een telefonisch consult vastgesteld dat ik een ooginfectie heb. Via de mail heb ik een recept ontvangen waarmee we gisteren de medicijnen konden ophalen bij een apotheek in Hluwhluwe.

Ik baal er vreselijk van dat ik door die ooginfectie een drietal game drives heb moeten missen maar gelukkig is er vanuit de lodge ook heel veel te zien. Gisterochtend had ik vanaf het balkon van de lodge een prachtig uitzicht op een grote groep giraffen en vanuit ons bed kunnen we regelmatig genieten van Nyala’s die op nog geen meter afstand van ons balkon lopen. Ook heeft het voltallige personeel vreselijk hun best gedaan om het me naar de zin te maken terwijl de rest op game drive was.

Net als in Rhino Ridge is het eten hier fantastisch. Soms hebben we geen idee wat we op ons bord hebben, maar alles smaakt even lekker.

Vandaag alweer onze laatste volle dag in Leopard Mountain. Morgen gaan we weer terug naar Ghost Mountain Inn om vanuit daar een paar bezoeken te brengen aan het private reserve Zimanga. We kijken er erg naar uit.

We hebbend het nog steeds ongelofelijk naar onze zin in Zuid Afrika en ondanks dat we hier alweer voor de 3e keer mogen zijn worden we nog steeds verrast door de prachtige dieren en de vriendelijke en hulpvaardige mensen. Dit lijkt nooit te gaan vervelen.