Wat een dag!

Vanmorgen bij binnenkomst van Zimanga is Brendon direct op zoek gegaan naar de wilde honden. Had hij ze gisteren nog dicht bij de gate gehoord met zijn antenne, vanmorgen was er daar geen enkel signaal te ontvangen. Ruim twee uur hebben we door Zimanga gereden, waar Brendon wel een signaal ontving, maar het moeilijk te bepalen was waar het exact vandaan kwam.

En toen opeens doken ze voor ons de weg op. Ze waren op jacht dus binnen enkele seconden waren ze weer uit het zicht verdwenen. Maar Brendon gaf niet op, na nog een half uur zoeken vond hij ze uiteindelijk diep in de struiken met de impala die ze gevangen hadden. Dankzij de landcruiser konden we toch vrij dicht bij ze komen (waarbij enkele boompjes gesneuveld zijn). Het was een groep van 6 wilde honden. Meer dan een half uur hebben we de gelegenheid gehad om ze te bekijken. Het was heel bijzonder om te zien hoe de rangorde binnen de groep geregeld is en hoe ze met elkaar omgaan. Opvallend was ook dat er van de impala niets meer overbleef dan een paar botten. Al het andere werd door de honden opgegeten. Het was echt fantastisch om mee te maken. En tegelijktijd ook heel uniek. Zimanga is een gebeid van 8600 hectare. De kans dat je in zo’n groot gebied 6 wilde honden vindt, die zich met hoog tempo verplaatsen is zeer klein. Maar dankzij Brendon hebben we ze toch kunnen zien.

Vanmiddag zouden we de tweede vogel-hide van Zimanga bezoeken. Maar omdat er heel veel wind stond achtte Brendon de kans klein dat we vogels zouden zien. Daarom stelde Brendon voor om ons mee te nemen naar de Laguna-hide. Een hide midden in een groot meer. Eigenlijk was het nog niet open en niet volledig afgebouwd, maar omdat het tweede paasdag was waardoor er niet aan gewerkt werd konden we de hide toch bezoeken.

Daar hebben we de grotere vogels kunnen fotograferen, ook weer een geweldige ervaring. De vogels kwamen soms zo dichtbij de hide dat fotograferen soms onmogelijk was. Wat was het mooi om de mariboe, reigers, hamerkoppen en nog vele andere vogels van zo dichtbij te kunnen fotograferen. Tijdens ons bezoek aan de hide ook kennis gemaakt met Sean, de eigenaar van Zimanga en een fanatiek fotograaf.

Toen we vanmorgen terugkwamen van onze ochtenddrive kwamen er allemaal opgedirkte mensen aan voor een bruiloft. Maar toen we vanmiddag stonden te wachten voor onze middag game drive hadden we nog helemaal niets gemerkt van de bruiloft. De manager van Ghost Mountain Inn vertelde ons tijdens het wachten dat de bruiloft was gecanceld omdat de bruid nooit is komen opdagen. Hoe bizar is dat. Uiteraard hebben wij er  om het hele verhaal hard moeten lachen, maar ik geloof nooit dat de bruidegom dat heeft gedaan.

Vanavond alweer onze laatste avond in Ghost Mountain Inn. Morgen nog een ochtenddrive en dan gaan we op pad naar Hazyview, onze tussenstop voor Elephant Plains in Sabi Sands. Zowel Brendon als Sean zijn daar ook geweest en beide waren er heel enthousiast over. Onze verwachtingen zijn dus hoog.

Zeker is dat we mede dankzij Brendon kunnen terugkijken op een paar fantastische dagen in Zimanga.