Het gaat maar niet vervelen

Vandaag vertrokken uit Leopard Mountain. Wat hebben we het daar fantastisch gehad en wat zijn we in de watten gelegd. Tijdens de game-drives van gisteravond en vanmorgen weer heel veel nieuwe dieren gezien. We hebben gisteravond zelfs een Cerval gezien, een nachtdier die maar zelden te zien is. Gisteravond tijdens de game-drive werden we verrast met champagne. Een stel in onze auto had zich die ochtend verloofd. Heel bijzonder om midden in de wildernis onder een stralende sterrenhemel aan de champagne te staan. Helaas bleek bij ons vertrek vanmorgen dat we vergeten waren de lampen van de auto uit te zetten dus de auto deed helemaal niets meer. We zijn echt fantastisch geholpen door de werknemers van Leopard Mountain.
Vanuit Leopard Mountain zijn we naar Hluhluwe gegaan. Een inmens groot wildpark waar je zelf met de auto doorheen kan rijden. Daar hebben we meerdere witte neushoorns van heel dichtbij kunnen bekijken.

20130923-204919.jpg
Daarna doorgereden naar St. Lucia een klein plaatsje aan de rand van het iSimangaliso Wetland Park, onderdeel van het wereld erfgoed. We zitten in een leuke B&B gerund door Nederlanders. Overal staan hier borden om je te waarschuwen voor Nijlpaarden, die schijnen hier ‘s-avonds gewoon door de straten te lopen. We zijn ze vanavond nog niet tegengekomen, maar dat lijkt me wel een unieke ervaring. Morgen gaan we het Nationale Park hier bekijken op zoek naar nog meer mooie dieren. Aan het einde van de middag gaan we een boottocht door de Wetlands maken om de Nijlpaarden en krokodillen te bekijken. Kortom, we hebben het nog steeds vreselijk naar onze zin in Zuid Afrika.