Notten’s Bush Camp

Na een heerlijke nacht in het Forester Arms Hotel waren we weer vroeg op pad naar ons laatste wildpark, Notten’s Bush Camp in Sabi Sands. Swaziland uit ging een stuk beter dan in, nu waren we binnen een kwartier weer in Zuid Afrika.

20130929-105254.jpg

Aangekomen in Notten’s Bush Camp werden we hartelijk ontvangen. Ziet het er van buiten allemaal een beetje grauw en grijs uit, binnen is dat een ander verhaal. We hebben een balzaal van een kamer voorzien van alle luxe, behalve licht. Er is één punt voor het opladen van je apparaten maar verder is er geen elektriciteit. Alles wordt hier verlicht met kaarsen en olielampen. Dat geeft alles een fantastische sfeer. (Alhoewel het vanmorgen erg moeilijk was om mijn lenzen in te krijgen bij kaarslicht).

20130929-105703.jpg

Bij de game-drive van gisteravond hebben we weer ongelofelijk veel dieren van dichtbij gezien, wat een belevenis. Halverwege hadden ze een kampvuur voor ons gemaakt waar we onder het genot van een hapje en een drankje een optreden kregen van een groep Zulu dansers en zangers. Je zou denken dat je na zoveel wildparken inmiddels alles wel beleefd hebt maar niets is minder waar. Ook het diner was weer heel bijzonder. Overal kaarsen en olielampen bij twee gigantische haardvuren.

20130929-110005.jpg

Helaas is vannacht het weer hier behoorlijk omgeslagen en zaten we vanmorgen als mummi’s (ingepakt in dikke kleding en een regenjas en broek) in de Jeep bij een temperatuur van wel 8 graden. Maar ondanks dat weer volop genoten van de olifanten, zebra, giraffen en neushoorns. Nu lekker bij het haardvuur aan het drogen en opwarmen. Pfoe, wat hebben we het toch ongelofelijk zwaar.

20130929-110231.jpg