Onze laatste nacht in Zuid Afrika

Zijn we gisteren de hele avond op zoek geweest naar wilde honden en hyena’s, tijdens het diner liepen er gewoon vier voor onze lodge. Uiteraard heel leuk om te zien. Wat minder was is dat de lodge helemaal open is en de hyena’s tot voor je kamer kunnen komen. Om die reden werden we gisteravond onder begeleiding van het personeel naar onze kamer gebracht. Op weg naar onze kamer zagen we op 10 meter afstand van ons de hyena’s lopen en net voor onze kamer vonden we sporen van hyena poten. Nu blijven het prachtige dieren, maar zo dichtbij maakte ons toch wel wat nerveus. Bij binnenkomst hebben we toch voor de zekerheid maar gecontroleerd of alle deuren goed dicht zaten.
Luipaard met volgevreten buik:

20131001-205041.jpg

Vanmorgen onze laatste game-drive gehad en we hadden zowaar weer zon. Dat maakte helaas niet dat het ook warm was, maar het hoort er ondertussen gewoon bij dat je de game-drive doet met alle kleren aan die je in je koffer hebt.
We hadden weer geluk en hebben wederom een luipaard van heel dichtbij kunnen bewonderen. Op het laatste stuk naar de lodge toe vonden we zelfs nog een drietal leeuwenmannetjes. Kortom, we hebben een fantastische tijd gehad in Notten’s Bush Camp en leuk contact gehad met alle andere gasten daar.
Vanavond brengen we onze laatste avond in Zuid-Afrika door in Old Joe’s Kaia, een schattig pensionnetje midden in de Schoemanskloof. Ook hier zijn we weer hartelijk ontvangen.
We hebben echt een fantastische tijd gehad in Zuid-Afrika en de leukste mensen ontmoet. We zijn elke keer weer verrast door de gastvrijheid van de Zuid-Afrikanen en hun bereidheid om je het naar het zin te maken.
Je hoort helaas vaak de wildste verhalen over dit land maar wij hebben het gelukkig op een hele positieve manier leren kennen. We zien jullie donderdag weer in Nederland.
Helaas lukt het niet meer om meer foto’s te plaatsen. De internetverbinding is helaas zeer slecht.