Swaziland

Vanmorgen toen we wakker werden liepen er allemaal grappige vogels rondom onze tent en op weg naar de ontbijt tent stonden er midden op het pad twee mannetjes Nyala’s. We konden ze op nog geen meter afstand passeren, echt helemaal geweldig. Helaas wel een game-drive moeten overslaan omdat we op tijd weer moesten vertrekken. Ook bij het afscheid werden we weer toegezongen door het personeel. Wat hebben we een fantastische tijd gehad in Tembe Elephant Park. Het is super dat we zoveel bestemmingen aandoen maar hier hadden we graag iets langer gebleven.


20130927-211124.jpg
20130927-211426.jpg

Toen op weg naar Swaziland, geen onderdeel van Zuid Afrika dus we moesten de grens passeren, uiteraard met de daarbij behorende grenscontrole.
Bij de poort krijg je een formuliertje waarop de gegevens van je auto staan. Daarmee moet je naar een kantoortje waar je op dat formuliertje een stempel moet krijgen. Daarna door naar de wachtrij van het volgende loket waar je nog een stempel op datzelfde formuliertje krijgt (zou naar ons idee best in een keer kunnen maar het is natuurlijk wel Zuid Afrika) en de paspoortcontrole, inclusief een stempel in je paspoort. Alles bij elkaar duurde dat 15 minuten. We hadden al spookverhalen gehoord over wachtrijen van meer dan een half uur dus helemaal happy stappen we weer in de auto. Tja, toen kwam de domper, we bleken alleen uitgecheckt te zijn uit Zuid Afrika, en moesten ons nog geen 50 meter verderop nog inchecken voor Swaziland. Dus weer in de wachtrij voor de paspoortcontrole en een stempel in je paspoort, daarna door naar de rij van het volgende loket voor het betalen van de zogenaamde roadtax. Dus al met al toch een half uurtje onder de pannen geweest.


20130927-211619.jpg

Nu een overnachting in het Forrester Arms Hotel (alweer een fantastisch hotelletjes in een prachtige omgeving) en morgen door naar Sabi Sands, alweer ons laatste wildpark. Snik. Ik weet niet hoe de voorspellingen zijn in Nederland, maar daar voorspellen ze voor de drie dagen dat we er zijn 11 graden en regen. (Is maar goed dat we ook warme kleren hebben meegenomen). Maar we gaan er maar vanuit dat ook dit weer een unieke ervaring zal zijn en dat dat de pret zeker niet zal drukken.
Vandaag dus weinig foto’s genomen maar toch nog een paar foto’s van de andere prachtige dieren die we de afgelopen weken gezien hebben.


20130927-212055.jpg

Dit keer zijn alle foto’s gemaakt door Mariëlle.
De komende 3 nachten hebben we, voor zover bekend geen internetverbinding dus tot dinsdagavond even geen verhaaltjes.