Tembe Elephant Park

Na alweer een veel te uitgebreid ontbijt in onze B&B in St. Lucia was het tijd om verder te gaan. Op advies van Joyce en Marcel, de eigenaren van de B&B, zijn we onderweg nog even gestopt bij een traditionele Zulu museum waar ze de mooiste manden en schalen weven. Het is maar goed dat je niet teveel kan meenemen in je koffer want je bent geneigd van alles mee te nemen.
In Tembe werden we bij aankomst opgewacht door het voltallige personeel die voor ons een welkomslied zong. Daarna werden we naar onze tent gebracht. Echt fantastisch. Helemaal afgelegen van wat dan ook, maar wel met eigen douche en toilet. Als je verhalen mag geloven is het niet ondenkbaar dat je ‘s-nachts olifanten langs je tent hebt lopen. We zijn benieuwd.
Na een uitgebreide lunch mochten we weer op safari. Het is inmiddels al de zoveelste keer dat we op game-drive gaan, maar het blijft fantastisch. Al snel kwamen we de olifanten tegen die we op enkele meters afstand konden benaderen. Zo ontzettend imponerend en mooi. Verder weer veel Impala’s, Nyala’s en andere ree soorten gezien. Tot twee keer toe hebben we verse sporen van een Luipaard gezien maar helaas hebben we ze niet kunnen vinden.
Tijdens ons verblijf in Leopard Mountain hebben we in het donker tien minuten zitten staren naar een Bushbaby die ver verscholen tussen de takken zat. Hier stelen ze, als je niet oppast, je eten van je bord. Ze komen op nog geen meter afstand. Omdat het fruiteters zijn mochten we ze van de gids ananas geven. Dat pakten ze gewoon uit je hand, echt super.
Morgenochtend weer vroeg op, om 6:00 uur worden we weer verwacht voor de safari. De gids vertelde ons zojuist aan tafel dat we op zoek gaan naar de leeuwen, vast weer een hele mooie ervaring.
We hebben echt de tijd van ons leven en we worden elke keer weer verrast door de gastvrijheid van de mensen hier. We hadden hoge verwachtingen voor deze reis maar die zijn tot nu toe nog elke keer overtroffen. Op naar onze laatste week in dit prachtige land.

20130925-210632.jpg

20130925-210732.jpg