Wat een ervaring

Ook gistermiddag was het koud en regenachtig, maar dat weerhield ons er niet van om toch weer volledig ingepakt de Jeep in te stappen. Na een tijdje ontdekte we twee leeuwenmannetjes. Ze lagen heerlijk te luieren onder de bomen. Opeens stonden ze beide op en liepen van ons weg. De gids besloot ze te volgen. Al snel hadden ze een gewonde neushoorn in het vizier. Normaal is een neushoorn niet alleen, maar doordat dit vrouwtje gewond was was ze verstoten door de rest van de groep. Dat is haar helaas fataal geworden en wij zijn daar getuigen van geweest. Het was in eerste instantie niet leuk om te zien, maar ook dit is de natuur. Aan de andere kant beseffen we ons wel dat dit een zeer unieke ervaring was, de gids vertelde dat hij dit in 20 jaar niet had gezien.

20130930-212808.jpg

Vanmorgen kwam de regen met bakken naar beneden. Een groot deel van de gasten besloot een keer over te slaan, maar de mensen van onze Jeep waren er allemaal. Weer als mummies verpakt in dikke jassen en regenkleding. En daar hebben we geen moment spijt van gehad. Vanmorgen hebben we dan eindelijk een Luipaard gezien. Ze had net een Impala gedood en bracht dat naar haar jong, echt fantastisch om te zien. Toen we terugkwamen waren we allemaal doorweekt en steenkoud, maar ooooh zo blij dat we toch gegaan waren, wat was het het waard.

20130930-213026.jpg

Omdat deze lodge echt midden in het reservaat ligt lopen er heel veel wilde dieren rond je kamer. Gisteren werden we verrast door twee yellow billed hornbills (hele grappige, maar oh zo lelijke vogels) die tegen ons raam aan het tikken waren. Er lopen wrattenzwijnen, bosbokken en apen rondom onze kamer. Vanmorgen tijdens het ontbijt liep er een grote groep giraffen voorbij.

Na het ontbijt knapte het weer op en zijn we met een gids wezen wandelen. Dat was echt een ontzettend interessante ervaring. Je voelt je ontzettend nietig op zo’n grote open vlakte, zonder de bescherming van de auto. We hebben ontzettend veel geleerd over de natuur en de dieren.
Net voordat we weer terugliepen naar de lodge werden we verrast met een 9-tal giraffen en even zoveel zebra’s. Ongelofelijk om deze dieren van zo dichtbij te kunnen bekijken.

Vanavond hadden we het zowaar droog tijdens de game-drive, er scheen zelfs een zonnetje. Op onze wenslijst stonden de wilde honden en de hyena’s maar die hebben zich helaas niet laten zien. We hebben echter wel de meeste mooie vogels gezien en net na zonsondergang liepen we een Civetkat en een Mongoos tegen het lijf. Dieren die je normaal maar zelden ziet.
Na het diner hebben we alsnog de hyena’s gezien, ze liepen gewoon hier voor de lodge.

Vanavond alweer onze laatste nacht in Notten’s en we zullen morgen met pijn in ons hart vertrekken om ons op te maken voor ons laatste nachtje in Zuid Afrika.
Elke plek is bijzonder geweest, maar Notten’s heeft echt al onze verwachtingen overtroffen.

20130930-213412.jpg