Zoveel gezien en beleefd

Het is eigenlijk niet de bedoeling, maar omdat ze hier zelf even geen internet hoeven te gebruiken mogen we even gebruik maken van het web. Een fantastische gelegenheid om een verhaaltje te schrijven.

Weet eigenlijk niet zo goed waar te beginnen. We hebben 5 dagen door het Kruger Park gereden en ontzettend veel gezien. Echter ook talloze keren boven op de rem gestaan voor een termietenhoop, rots of boomstronk die er verdacht veel uitzien als dieren. Op onze eerste dag in het Kruger Park hebben we een luipaard gezien, wat echt heel uniek is. Nadeel van het Kruger Park is wel dat je dan ook gelijk met zoveel auto’s staat te kijken dat sommige mensen gewoon je uitzicht blokkeren. Maar dankzij de telelens van Martijn heeft hij nog prachtige foto’s kunnen maken. ‘s-nachts sliepen we in een restcamp in het Kruger Park in grappige huisjes met een buitenkeuken. Maar omdat er heel veel aapjes en honingdassen rondlopen zit de ijskast achter een stalen hek en zitten er schuifjes op alle keukenkastjes. Erg grappig allemaal.

Nu zitten we in Kwa Mbili een fantastisch kleinschalige lodge waar wij de enige gasten zijn op dit moment. We worden hier enorm in de watten gelegd en slapen in een luxe ingerichte tent met een buitendouche. Heel leuk allemaal. Het weer is hier echter wat minder, helaas veel regen. Maar neemt niet weg dat we het vreselijk naar onze zin hebben. Omdat het zo kleinschalig is rijden er maar weinig auto’s rond in het Thornybush Reserve tijdens de game-drives en kun je optimaal van alle mooie dieren genieten. Ze hebben hier in de Lodge ook een tamme Genet die ze Genet Jackson noemen. Helaas hebben wij haar nog niet gezien maar we hopen dat ze zich vanavond even laat zien.

We hebben al de meest fantastisch dieren van heel dichtbij mogen bewonderen, waarbij ook de olifant. Door ons avontuur van vorig jaar zijn ze nog steeds prachtig maar hoeven we ze niet van heel dichtbij te bekijken. Maar dat gebeurt dus wel keer op keer. In het Kruger Park stonden we naast een kleine olifant die heel schattig aan het proberen was de boom te slopen (die uiteraard veel te groot was). Ik merk nog op dat het raar is dat zo’n jonge olifant helemaal alleen staat. Maar wij waren beide uiteraard helemaal gefocused op de kant waar de jonge olifant stond dat we helemaal niet door hadden dat er aan de andere kant naast onze auto een enorme olifant was komen staan. Niet bedreigend of wat ook, stond heel rustig te eten, maar we schrokken ons helemaal een ongeluk. Het is heel apart, zo groot als ze zijn, ze zijn door de begroeiing haast niet te zien.

Op een andere weg moeten we stoppen omdat voor ons een groep olifanten de weg over liepen, het was nog een aardig stuk weg dus we konden rustig mooie foto’s maken. Komt er opeens vanuit de struiken op een paar meter afstand van de auto een ongelofelijke grote olifant de weg op, ook deze keurde ons geen blik waardig en deed rustig zijn ding, maar we hebben toch wel heel even niet zo heel ontspannen in onze auto gezeten.

De laatste dag in het Kruger Park worden we op een weggetje aangehouden door een ranger van een lodge om ons aan te geven dat er iets verderop een olifant op de weg loopt. Niet om ons te waarschuwen voor gevaar, maar meer om ons te wijzen op een mooi moment. Hij weet natuurlijk niet dat wij ze niet zo nodig van dichtbij hoeven te zien. Omdat het nog een stukje verderweg is gaan we ervan uit dat tegen de tijd dat wij daar zijn allang weer van de weg af is. Helaas niet. Als wij aan komen rijden komt de olifant over de weg recht op ons af lopen. Op zijn dooie gemakkie. Nog steeds gaan wij ervan uit dat hij wel de struiken in zal gaan, en dat doet hij uiteindelijk ook, maar pas heel dicht voor onze auto. Omdat de olifant er zo ontspannen bijliep was het best spannend, maar konden we gelukkig ook genieten van het mooie unieke moment.

Ook hier in Kwa Mbili barst het van de olifanten, gisteravond liep er zelfs een rondom onze lodge. Maar ook die was heerlijk rustig aan het eten en is uiteindelijk zelf ook weer weggegaan.

Vanmorgen tijdens onze gamedrive hebben we fantastisch olifanten moment gehad, net op het moment dat wij ze tegen kwamen stonden ze op het punt om het meer in te gaan. We hebben zeker 20 minuten naar ze staan kijken. Zo ontzettend leuk om te zien hoe ze aan het spelen en genieten waren.

En dan morgen alweer op weg naar onze laatste bestemming, Old Joe’s Kaia voor ons laatste nachtje in Zuid Afrika. We hebben echt een fantastische tijd gehad in Zuid Afrika, we zullen het hier gaan missen.